Onze manege

De Ruiterclub is gelegen aan het eind van de Sportlaan in Pijnacker, tegen de Dobbeplas en Delftse Hout aan. We beschikken over een prachtige accommodatie waar je alle faciliteiten kan vinden die je als manege nodig hebt.

Rijbakken

In totaal hebben wij 3 bakken, waarvan 2 geschikt zijn om in te rijden. Alle bakken hebben de standaard afmetingen van 20 x 40 meter. Er is 1 binnenbak waar alleen in gereden wordt, 1 buitenbak waar gereden en gelongeerd wordt en nog een buitenbak waar paarden worden losgegooid of gelongeerd.

Kantine

Vanuit onze gezellige kantine met bar en openslaande deuren naar het terras heb je goed uitzicht op zowel de binnenbak als de buitenbak. Bijna iedere middag is onze kantine geopend.

Stallen

Grenzend aan de binnenbak zijn onze stallen te vinden. We beschikken over 30 boxen, variërend van grootte voor paarden en pony’s. 10 van onze boxen zijn buitenboxen, alle boxen beschikken over tralies zodat de paarden contact met elkaar kunnen hebben. In de stal zijn 3 poetsplaatsen, een solarium en zadelkamer te vinden. Vanuit de stal heb je toegang tot de binnenbak.

Weiland

Achter onze buitenbakken hebben we een groot weiland tot onze beschikking. Zodra het weer het toelaat kunnen zowel de manegedieren als pensionpaarden gebruikmaken van het weiland. Onze manegedieren staan in een grote kudde bij elkaar, voor ieder pensionpaard is een kleiner stukje beschikbaar.

Omgeving

De Ruiterclub grenst aan 2 natuurgebieden, namelijk de Dobbeplas in Nootdorp en het Delftse Hout in Delft. Hierdoor kunnen we in de zomer heerlijke buitenritten maken. Ook vertrekken we zo nu en dan naar het Balijbos in Zoetermeer, waar we nog langere ritten kunnen maken en zelfs het water in kunnen met onze paarden en pony’s.